Betrokken, actief en realistisch op weg naar de verkiezingen van 2018

GemeenteBelangen (GB) is de derde grootste partij van Renkum en heeft drie zetels in de gemeenteraad. We maken nu deel uit van de coalitie ‘Veranderend Renkum’ waarin onze wethouder Hermine van den Berg verantwoordelijk is voor zorg, welzijn en jeugd. We zijn continu bezig met de route naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Team GB draait op volle toeren om ons programma, kieslijst en campagne vorm te geven.

Renkumse Maat

GB is een lokale partij waar al dertig jaar lang de inwoners van onze dorpen in het middelpunt staan. Wij volgen geen landelijk politiek programma, maar zetten ons in voor de belangen van de inwoners in de gemeente Renkum. Wij kijken bij elk vraagstuk dat in onze gemeente aan de orde is naar de gevolgen voor de inwoners van onze zes dorpen; niet of het past in het straatje van een Haagse partij. Wij gaan uit van de ‘Renkumse Maat‘!

Meedoen met Team GB? Graag!

GB is een heel toegankelijke politieke vereniging met een kern van onze fractie, gesteund door actieve leden en daaromheen een ruime schil van inwoners die een bijdrage leveren vanuit hun professie, ervaringen of uitdagingen. Al deze betrokken mensen maken deel uit van Team GB.

Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem:

in Team GB is ruimte om mee te denken over het bereiken van ons ideaal dat alle inwoners van de zes dorpen in staat worden gesteld om zelfstandig en in harmonie te wonen, te werken en te recreëren, op een manier die bij hem of haar past. Inwoners beseffen vaak niet dat ze echt invloed hebben op de eigen leefomgeving. Door te verbinden en te inspireren bereiken wij steeds meer inwoners die het verschil willen maken.”

Elke inwoner van onze gemeente kan deel uit maken van Team GB en zo helpen om lokale kennis te delen en een bijdrage te leveren aan realistische politiek. Het lokale belang staat voorop, niet een landelijk links of rechts politiek principe.

Passie en bevlogenheid

GB staat dicht bij de mensen die hier wonen en werken. We vinden het  belangrijk dat de politiek weer terug naar de dorpen gaat: de inwoners zijn aan zet en de gemeentelijke organisatie ondersteunt en werkt samen aan een gezonde en prettige leefomgeving.

Bestuursvoorzitter Paul Janssen:

“We zoeken de inwoners actief op, we nemen ze serieus. We hebben elkaar nodig om onze samenleving goed in te richten. Niet voor niets is onze stelling dat verenigingen een van de belangrijkste pijlers van de samenleving zijn; dus óók politieke verenigingen. En ik ben ervan overtuigd dat GB met een open en positieve houding inwoners aanspreekt.”

Rode draad is passie en bevlogenheid: wij willen echt weten wat er speelt in de dorpen én op een realistische manier inwoners ondersteunen en motiveren om problemen op te lossen en doelen te realiseren.

Verkiezingen 21 maart 2018: bent u óók betrokken, actief en realistisch?

Team GB draait op volle toeren om ons programma, kieslijst en campagne vorm te geven. Vanaf november 2017 stelt onze kiescommissie de kandidatenlijst op en in januari 2018 stellen onze leden de definitieve lijst en het verkiezingsprogramma vast in de ALV. Zodat we in maart 2018 een mooi resultaat halen en een echt groot lokáál geluid kunnen laten horen in onze zes dorpen.

Benieuwd op welke manier u kunt meedoen met ons team? Wilt u kennis en ervaring inzetten in het belang van de Renkumse inwoners? Heeft u uitgesproken ideeën of een inspirerende visie over een bepaald onderwerp?  Interesse om u kandidaat te stellen ?

Neem dan vooral contact op met Daniëlle of Paul via info@gbrenkum.nl of stuur een app-je naar onze GB telefoon 06-57 69 80 69.

Kernteam GB: Daniëlle, Frank, Henk, Hermine, Constant, Paul, Arthur, Chretien, Marcel, Sandre, Harm, Oswald, Marian, Manfred, Ronald, Matthijs en Louis.