GemeenteBelangen (GB) is een écht lokale partij waar al ruim vijfendertig jaar lang de inwoners van onze dorpen in het middelpunt staan. Wij volgen geen landelijk politiek programma, maar zetten ons in voor de belangen van de inwoners in de gemeente Renkum. Wij kijken bij elk vraagstuk dat in onze gemeente aan de orde is naar de gevolgen voor de inwoners van onze zes dorpen; niet of het past in het straatje van een Haagse partij.

Dit zijn de mensen van Team-GB

Meedoen met Team GB? Graag!

 

GB is een heel toegankelijke politieke vereniging met een kern van onze fractie, gesteund door actieve leden en daaromheen een ruime schil van inwoners die een bijdrage leveren vanuit hun professie, ervaringen of uitdagingen. Al deze betrokken mensen maken deel uit van Team GB.

“in Team GB is ruimte om mee te denken over het bereiken van ons ideaal dat alle inwoners van de zes dorpen in staat worden gesteld om zelfstandig en in harmonie te wonen, te werken en te recreëren, op een manier die bij hem of haar past. Inwoners beseffen vaak niet dat ze echt invloed hebben op de eigen leefomgeving. Door te verbinden en te inspireren bereiken wij steeds meer inwoners die het verschil willen maken.”

Fractievoorzitter: Danielle van Bentem

 

Elke inwoner van onze gemeente kan deel uit maken van Team GB en zo helpen om lokale kennis te delen en een bijdrage te leveren aan realistische politiek. Het lokale belang staat voorop, niet een landelijk links of rechts politiek principe.

Betrokken, actief en realistisch

GB staat dicht bij de mensen die hier wonen en werken. We vinden het  belangrijk dat de politiek weer terug naar de dorpen gaat: de inwoners zijn aan zet en de gemeentelijke organisatie ondersteunt en werkt samen aan een gezonde en prettige leefomgeving.

Paul Janssen

“We zoeken de inwoners actief op, we nemen ze serieus. We hebben elkaar nodig om onze samenleving goed in te richten. Niet voor niets is onze stelling dat verenigingen een van de belangrijkste pijlers van de samenleving zijn; dus óók politieke verenigingen. En ik ben ervan overtuigd dat GB met een open en positieve houding inwoners aanspreekt.”

Raadslid Paul Jansen

Rode draad is passie en bevlogenheid: wij willen echt weten wat er speelt in de dorpen én op een realistische manier inwoners ondersteunen en motiveren om problemen op te lossen en doelen te realiseren.