GB Dorpscafé

GB Dorpscafé

GB Dorpscafé is een plek waar we met inwoners in gesprek gaan om te weten hoe ze over verschillende thema’s denken. Nu Corona ons allemaal in de greep houdt, is het onmogelijk om fysiek bij elkaar te komen in een van de dorpen.

On-line Dorpscafé

Daarom zijn we gestart met het GB Cyber Dorpscafé: dé on-line plek waar we met inwoners en stamgasten wekelijks in gesprek gaan. Rode draad: de impact van de Corona crisis op de leefbaarheid van onze dorpen.

Dit is het overzicht van de on-line versies die geweest zijn, en in de planning staan. Terugkijken op Facebook kan door te klikken op de link:

Luister, denk en chat mee vanuit je eigen thuis!

Meekijken en meeluisteren kan eenvoudig via de Facebook pagina van GB Renkum. Daar wordt op het moment van uitzenden een bericht geplaatst met de livestream. Met beeld en geluid van onze stamgasten en onze ‘host’. Ieder vanuit hun eigen huis, virtueel bij elkaar gebracht.

Iedereen kan het gesprek met de stamgasten horen en zien. Zelf live ‘meepraten’ is helaas niet mogelijk, meechatten wél. Meechatten kan via de knop ‘Opmerking plaatsen’, zichtbaar onder het bericht waar de uitzending is te zien. We zorgen dat vragen of ideeën vanuit jullie chats, terecht komen bij onze host, die de boel aan elkaar praat.


Aanmelden is niet nodig, iedereen met een internetverbinding en een browser kan meekijken via www.facebook.com/gbrenkum

Juist ook in deze moeilijke tijd vindt GB het belangrijk met inwoners in contact te blijven. Met het GB Cyber Dorpscafé willen we -net als bij de ‘normale’ versies- een levendig gesprek op gang brengen. En ideeën en ervaringen uitwisselen, verbinden en nieuwe mogelijkheden ontdekken om vanuit de politiek bij te dragen aan de leefbaarheid van de zes Renkumse dorpen.

Een overzicht met alle GB Dorpscafés staat hier: GB Dorpscafé met dorpspraat die er toe doet