GB Dorpscafé

GB Dorpscafé

In de bar van Doelum gingen we op vrijdag 11 maart het gesprek aan met inwoners en de lokale politiek.  Op een informele gezellige manier werd het een mooi Verkiezingen Dorpscafé met live muziek, live kunst, een pubquiz en een hapje en drankje.

Hieronder het programma van dat meest recente Dorpscafé.

De Oosterbeeks-Nijmeegse vierkoppige coverband ‘Zwoel’ speelt van 19.45-20.45 uur in het Dorpscafé.  Zang, gitaar, bas en percussie zorgen voor een goede muzikale sfeer. Kom alvast in de stemming met Feeling Good of Nutbush City Limits

De Renkumse kunstenaar Albert Ziëck neemt zijn  kwasten, verf en een doek mee naar het Dorpscafé en zal live een schilderij maken in het thema #SamenSterk.  Mooie kans om de man aan het werk te zien die bekend is van onder andere  ‘Ode aan oude Renkumse Meesters’, de reeks ‘Only Happy People’ en diverse muurschilderingen.

Tussen de kunst en muziek door, spelen we een Pubquiz waar ook lokale politiek in zal zijn verwerkt. Maar zeker ook mooie vragen over onze dorpen, omgeving en actualiteit! Vooraf aanmelden  met een team (max 4 personen) kan via info@gbrenkum.nl. Op de avond zelf kunnen uiteraard ook nog teams worden gevormd.

Hopelijk tot 11 maart; Team GB wil er samen met inwoners en onze collega politici, een inspirerende avond van maken en de trots op onze prachtige dorpen uitdragen: #SamenSterk. En: we vieren dan ook dat GemeenteBelangen 40 jaar bestaat!

Foto’s van dit Dorpscafé kan je zien via deze link: www.facebook.com/gbrenkum

On-line Dorpscafé

Toen Corona ons allemaal in de greep hield, was het onmogelijk om fysiek bij elkaar te komen in een van de dorpen. Daarom hebben we een aantal GB on-line Dorpscafés georganiseerd: dé on-line plek waar we met inwoners en stamgasten in gesprek zijn gegaan. Rode draad: de impact van de Corona crisis op de leefbaarheid van onze dorpen.

Dit is het overzicht van de on-line versies die zijn geweest. Terugkijken op Facebook kan door te klikken op de link:

Luister, denk en chat mee vanuit je eigen thuis!

Meekijken en meeluisteren kan eenvoudig via de Facebook pagina van GB Renkum. Daar wordt op het moment van uitzenden een bericht geplaatst met de livestream. Met beeld en geluid van onze stamgasten en onze ‘host’. Ieder vanuit hun eigen huis, virtueel bij elkaar gebracht.

Iedereen kan het gesprek met de stamgasten horen en zien. Zelf live ‘meepraten’ is helaas niet mogelijk, meechatten wél. Meechatten kan via de knop ‘Opmerking plaatsen’, zichtbaar onder het bericht waar de uitzending is te zien. We zorgen dat vragen of ideeën vanuit jullie chats, terecht komen bij onze host, die de boel aan elkaar praat.


Aanmelden is niet nodig, iedereen met een internetverbinding en een browser kan meekijken via www.facebook.com/gbrenkum

Juist ook in deze moeilijke tijd vindt GB het belangrijk met inwoners in contact te blijven. Met het GB Cyber Dorpscafé willen we -net als bij de ‘normale’ versies- een levendig gesprek op gang brengen. En ideeën en ervaringen uitwisselen, verbinden en nieuwe mogelijkheden ontdekken om vanuit de politiek bij te dragen aan de leefbaarheid van de zes Renkumse dorpen.

Een overzicht met alle GB Dorpscafés staat hier: GB Dorpscafé met dorpspraat die er toe doet