Van droom naar werkelijkheid

Jaaroverzichten en lijstjes met hoogte-en dieptepunten horen bij het einde van elk jaar. Wat is er gebeurd en wat staat ons te wachten. Even pas op de plaats maken, even op adem komen van weer een hectisch verlopen jaar. En dromen van een rustigere en mooiere toekomst?

De laatste weken van het jaar hebben ook iets magisch: we halen massaal een kerstboom- met véél lampjes- in huis, zoeken elkaar op en proberen met elkaars gezelschap de donkere dagen door te komen. Eten, drinken en praten; alles om van elkaar te genieten en even elkaars ellende te vergeten. En om te dromen over de dingen die we volgend jaar écht anders gaan doen?

Sommigen vinden deze periode maar een schijnheilige vertoning, met zijn allen een broos vredesmasker opzetten en braaf de schijn ophouden. En elkaar maar wat naar de mond praten, ‘omwille van de lieve vrede’. Wat zou er voor nodig zijn om die maskers te laten barsten zodat daarna wél een oprecht gesprek mogelijk is? Ik weet het niet. Wie wel?

Idealen met elkaar realiseren
GemeenteBelangen gaat uit van het ideaal dat alle inwoners van onze zes dorpen in staat worden gesteld om zelfstandig en in harmonie te wonen, te werken en te recreëren. Is dit ideaal reëel of een droom? Ik ben ervan overtuigd dat we die droom kunnen realiseren voor en mét alle inwoners. Als we met elkaar maar in gesprek blijven en elkaar niet verliezen in een loopgravenoorlog van tegenstellingen. En het gesprek gaat GemeenteBelangen ook komend jaar zeker weer aan in de dorpen, zodat we onze dromen op een breed gedragen manier kunnen verwezenlijken. Ik nodig u van harte uit om met ons mee te dromen, mee te denken en keuzes te maken.

imagineNog even terug naar de lijstjes: op oudjaarsavond wordt ‘Imagine’ van John Lennon gedraaid als nummer 1 van de Top2000. Een tijdloos nummer dat mensen blijft inspireren, ook mij. Je zou kunnen zeggen dat ik slechts een dromer ben, maar ik ben echt niet de enige. Ik hoop dat u zich aansluit bij het ideaal dat iedereen in onze dorpen kan leven op een manier die bij hem of haar past.

Ik wens u een mooie jaarwisseling!

Paul Janssen
Bestuursvoorzitter GemeenteBelangen Renkum