Smashen op de Bilderberg

Tot aan de zomervakantie loop ik stage bij de gemeente Ede. In opdracht van de wijkregisseur maak ik een inventarisatie van buurt- en bewonersinitiatieven. En ik ben positief verbaasd over de hoeveelheid en verscheidenheid aan initiatieven en activiteiten die door bewoners zelf worden georganiseerd. Soms met wat steun van het wijkteam.

Ook in onze gemeente zit er heel veel kracht en energie bij onze inwoners én verenigingen. Een mooi voorbeeld van zo’n initiatief is het afgelopen zaterdag geopende beachvolleybalveld van volleybalvereniging Nuovo.

nuovo_beachvolleyIn samenwerking met provincie, gemeente en de overige gebruikers van het sportpark de Bilderberg is in no-time een voetbalveldje omgetoverd tot drie prachtige beachvolleyvelden. Een verrijking van het sportaanbod in onze gemeente en passend binnen het beleid, waarbij sport zoveel mogelijk geclusterd wordt op de twee grote sportparken van onze gemeente. Een dag na de opening was er al meteen het eerste toernooi, en de eerste boekingen zijn al binnen; kijk dat is nog eens doorpakken!

Een van de conclusies van ons Dorpscafé ‘de vereniging spreekt’ begin dit jaar was dat verenigingen met een vernieuwende, ondernemende houding sterker worden. Nuovo heeft dit heel goed laten zien: zoek de subsidiemogelijkheden bij de provincie op, ga in gesprek met gemeente en collega sporters, denk en handel in kansen. Het tot stand komen van dit initiatief toont eens te meer aan dat we samen altijd verder komen; dank aan alle betrokkenen!

En ik weet zeker dat in onze gemeente nog meer van deze initiatieven gaan komen. Goed voorbeeld doet volgen, toch? Op 4 juli is de ‘dag van de Renkumse inwoner’ en ga ik daar zeker op letten. En natuurlijk ook op bezoek bij Nuovo om een goede smash te slaan!