Prikkelend symposium ‘Renkums Goud’!

Kunstsymposium Scarabee 12.06.2014 (Paul aanwezig)In de Raadszaal van het Gemeentehuis in Oosterbeek heeft vanmiddag het symposium ‘Renkums Goud’ plaatsgevonden om het thema ‘kunstenaarsdorp’ te verdiepen en de mogelijkheden te onderzoeken. Ruim 70 belangstellenden volgden de presentaties en daarop volgende discussie. Voor GB Renkum was voorzitter Paul Janssen aanwezig. Rode draad van de vier sprekers was het aanbrengen van focus, het onderkennen van identiteit en trots om daadwerkelijk naar een kunstenaarsdorp- of gemeente te kunnen groeien. Samenwerking tussen kunstenaars, ondernemers en gemeente is essentieel. Zorg voor goede kunst en cultuur, en koppel dat aan toerisme. Dat is dan de drager voor een economische impuls.

Mooie uitspraken: “zoek die samenwerking op en begin vandaag” en “ondernemers moeten een ‘gek’ vinden; dan gebeurt er wat moois”.

Al met al een prikkelende bijeenkomst waar vooral een positieve insteek de boventoon voerde, “koester de losse goudklompjes, en smeed die om tot een waardevolle goudklomp”.

 

Kunstsymposium Scarabee 212.06.2014 (Paul aanwezig)

RenkumsGoud stellingen Kunstsymposium Scarabee 212.06.2014 (Paul aanwezig)