Mijlpaal voor spoortunnel Wolfheze

De gemeenteraad stemt in met het bestemmingsplan dat nodig is voor de spoortunnel in Wolfheze. Nadat vorig jaar de financiële middelen zijn toegekend, is dit de volgende belangrijke stap in de aanleg van de tunnel die de huidige overweg vervangt. De Wolfhezerweg is de laatste grote overweg op het steeds drukker wordende treintraject Arnhem-Utrecht.

GB pleit al jarenlang voor de realisatie van een tunnel met aandacht voor veiligheid, toegankelijkheid en leefbaarheid waarbij de inbreng van inwoners zorgvuldig wordt meegewogen.

GB raadslid Annemiek Nijeboer: “GemeenteBelangen is blij dat er schot zit in de zaak. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om de tunnel te gaan aanleggen. De oplossing voor het garanderen van veiligheid voor het toenemend verkeer op het spoor en de weg én het weer toegankelijk maken van de perrons voor iedereen. We zijn ook blij dat het college de crisis- en herstelwet heeft aangegrepen om de onderdoorgang versneld te realiseren.”

GB is tevreden over de manier waarop inwoners nu worden betrokken bij het project. Ook een inspreker sprak namens een aantal inwoners waardering uit over de aanpak van wethouder Mulder, de huidige portefeuillehouder.

Nijeboer: “Wolfheze is zeer betrokken bij het project waar een lange tijd een bouwput bij gaat horen, midden in het dorp. Zo kwam vaker aan de orde dat dorpelingen de beoogde lus die het verkeer straks moet maken op de paralelweg om weer terug in het dorp te komen, niet zo zien zitten. Op het voorstel vanuit inwoners om de definitieve ontsluiting via het terrein van Pro Persona te realiseren werd positief gereageerd door zowel gemeente als Pro Persona.”

De wethouder bevestigde in de raadscommissie dat vanuit het project inderdaad wordt gewerkt aan een integraal plan met Pro Persona, dat ook bezig is bezig met nieuwe ontwikkelingen op haar terrein.

Het bestemmingsplan kreeg op 13 september in de raadscommissie brede steun van GroenLinks, PvdA, D66, VVD, CDA en GemeenteBelangen (de fracties Bartels en Litjens waren afwezig).