Kunstgras voor Wilhelmina Sportpark

GemeenteBelangen pleit voor kwalitatief goede voorzieningen voor verenigingen, onder andere door investeringen in accommodaties, (kunstgras)velden, verlichting en parkeergelegenheden. Een van de gemeentelijke sportparken waar echt een kwaliteitsimpuls nodig is, is ‘Wilhelmina’. Al jaren lang hebben sportende inwoners daar last van de slechte voetbalvelden. Vele trainingsuren zijn vervallen door onbespeelbare velden.

Fractievoorzitter Danielle van Bentem

Fractievoorzitter Danielle van Bentem: “GB heeft het dossier ‘sport’ al jaren onder haar hoede, Sportpark Wilhelmina is een hoofdpijndossier gebleken. Vele gesprekken, politieke aandacht en moties in de gemeenteraad zijn er geweest. In december en januari was er geen meerderheid om geld in te zetten voor een kwaliteitsimpuls… maar nu, in de laatste raad voor de verkiezingen zien eindelijk alle fracties ook in dat sport belangrijk is én dat daar goede accommodaties bij horen. Treurig voor inwoners dat er nu pas een politieke meerderheid is, dat had volgens GB veel eerder gekund. Maar goed, nu dus eindelijk groen licht voor de aanleg van kunstgras. En daar is GB heel blij mee: laat sporters fatsoenlijk sporten!”

In de raad van 28 februari is het jarenlange knokken van Team GB beloond. Met name raadslid Frank Huizinga, commissielid Constant Sciarone en fractielid Oswald Velthuizen hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Danielle maakte meteen een videoboodschap vanuit de Raadszaal, om de voetballers van CHRC, Redichem en RVW te feliciteren: “Sporters: gefeliciteerd!”


 

Zie ook : hoogenlaag.nl/sport/kunstgras-voor-wilhelmina-sportpark-375441