Radiodebat Omroep Gelderland

De rode verkiezingsbus van Omroep Gelderland stond zaterdag 10 maart op het Raadhuisplein in Oosterbeek . In de  bus is een radio/tv-studio gebouwd, zodat de omroepen kunnen uitzenden op hun eigen kanalen én op GLDStemt.nl.

Buiten de bus deelde Team GB poffertjes uit aan luisteraars, mensen die op de bus wachtten, van de voetbal- of hockeyvelden kwamen of hun boodschappen gingen doen. In de bus werd een radiodebat gehouden waar de lijstrekkers van CDA, PvdA, PRD en GemeenteBelangen meededen.

Danielle in de radiostudio

GB Lijsttrekker Danielle van Bentem: “Geweldig dat Omroep Gelderland een van onze dorpen aandoet om op deze manier aandacht voor de verkiezingen te genereren. Er luisteren toch best veel inwoners naar de lokale radio. Vaak juist de wat oudere en minder mobiele dorpsgenoten. Fijn dat we ons ook aan die groep kunnen laten horen.

De veelbesproken kloof tussen inwoners en lokale overheden kan je met gesprekken en het delen van je visie echt kleiner maken. Daarom vind ik het jammer, en een gemiste kans, dat niet álle lijsttrekkers meededen. Dan was er een compleet politiek beeld voor de luisteraars geweest.”

Op de site van Gelderland Stemt is een verslag te lezen van het radiodebat: www.gldstemt.nl/nieuws

 

de lijsttrekkers Danielle van Bentem, Tom Erkens, John Bartels, Pieter van Lent