Behoud zebrapad centrum Oosterbeek

De gemeenteraad wil dat het zebrapad aan de Utrechtseweg, ter hoogte van de Bernulphuskerk, blijft. Met een unaniem gesteunde motie is in de raad van 29 november het college opgeroepen om af te zien van het plan de oversteekplaats op te heffen.

Om de doorstroming op de Utrechtseweg te bevorderen, ook voor de buslijnen, wilde het college de intelligente oversteekplaats tussen de Weverstraat en Pastoor Bruggemanlaan opheffen. Vijf jaar geleden is deze zebra juist geplaatst tijdens de renovatie van de Utrechtseweg, in het kader van  ‘Oosterbeek Duurzaam Veilig’.

“Er wordt goed gebruikt gemaakt van de aanwezige zebra’s aan de Utrechtseweg en zéker van deze. De oversteekplaats ligt strategisch en zorgt voor een overzichtelijk en veilig verkeersbeeld in het centrum van Oosterbeek”, zegt raadslid Jan-Willem van der Straaten. “Het argument dat er een soort groene golf ontstaat als deze zebra er tussenuit wordt gehaald gaat niet echt op. De doorstroming wordt immers ook afgeremd door afslaand verkeer naar Weverstraat en Pastoor Bruggemanlaan. Laat deze druk gebruikte zebra dus vooral liggen.”

De motie is mede ingediend door GemeenteBelangen en met 23 stemmen vóór, unaniem aangenomen.

De volledige motie met de overwegingen: Motie Zebrapad Utrechtseweg centrum Oosterbeek.