Annemiek Nijeboer volgt Mireille Jansen op als fractievoorzitter

Raadslid Annemiek Nijeboer volgt Mireille Jansen op als fractievoorzitter van GemeenteBelangen. Aanleiding is het besluit van Jansen om binnenkort afscheid te nemen van de Renkumse politiek. Er wordt nu tijd genomen om zorgvuldig de procedure te kunnen doorlopen voor het aanstellen van een raadslid ter vervanging van Jansen.

GB verliest met Jansen een voorzitter die de fractie door een bewogen anderhalf jaar heeft geleid. “Deze periode heeft een zware wissel getrokken op zowel de fractie als mijzelf. Ook de inspanningen rond vier vertrekkende raadsleden zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb noodgedwongen in sneltreinvaart ervaren hoe zwaar politiek kan zijn, mede in combinatie met mijn fulltime baan. Ik voel een grote verantwoordelijkheid en loyaliteit naar onze inwoners, onze kiezers en onze fractie. Onze inwoners verdienen fractieleden die zich met de volle energie kunnen inspannen. Vanuit die overtuiging betekent het voor mij keuzes maken, en dat heb ik gedaan, hoe teleurstellend het ook voelt”, stelt fractievoorzitter Mireille Jansen die in goed overleg afscheid neemt zodra een nieuw raadslid aangesteld wordt.

De procedure daartoe is inmiddels gestart. Annemiek Nijeboer neemt per direct de rol van nieuwe fractievoorzitter op zich.

Nijeboer: “We vinden het vertrek van Mireille enorm jammer, maar bouwen met vertrouwen aan een nieuwe, sterke fractie. Vanaf september versterkt Jan-Willem van der Straaten de fractie als commissielid, daar zijn we super blij mee. Naar verwachting is in oktober bekend wie Mireille vervangt in de raad. We kijken met positieve energie uit naar de komende periode. Samen met de fractie zet ik vol de schouders onder het raadswerk en mijn nieuwe rol als fractievoorzitter.”

De GB fractie heeft vier zetels die nu worden ingevuld door Mireille Jansen, Annemiek Nijeboer, Frank Huizinga en Paul Janssen.

fractievoorzitter Annemiek Nijeboer