GB: “Kruising bij scholen al anderhalf jaar gevaarlijk”

De kruising Hogenkampseweg / Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum blijft voor veel inwoners nog steeds onduidelijk en gevaarlijk. Deze kruising is al meerdere keren ter sprake gekomen in de raads- en commissievergaderingen. De vele toezeggingen van wethouder Verstand om de situatie veiliger te maken zijn nog steeds niet allemaal uitgevoerd.

Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem: “GB vraagt al meer dan anderhalf jaar aandacht voor de veiligheid op deze kruising. Basisscholen De Atlas en Keijenberg en MFC Doelum liggen vlakbij; daardoor maken ook veel kinderen gebruik van dit kruispunt. De zomervakantie is inmiddels weer voorbij en nog steeds is de situatie onlogisch en niet veilig.”

Om de urgentie te blijven benadrukken heeft GemeenteBelangen samen met de fracties van PvdA en VVD opnieuw vragen gesteld aan het college.

GB raadslid Oswald Velthuizen: “Dit punt is nog steeds onveilig, ik maak me echt zorgen daarover. Op Facebook heb ik gevraagd hoe inwoners de kruising ervaren. Dat leverde meteen zo’n 150 reacties op van verontruste inwoners, ouders. Het is ook zo’n onlogisch punt, frustrerend dat het zo lang moet duren om het goed aan te pakken.”

De kruising is vooral verwarrend doordat de doorgaande voorrangsweg een bocht maakt, van Hogenkampseweg naar Nieuwe Keijenbergseweg. De andere twee erop uitkomende wegen zijn gemarkeerd als woonerf en uitrit. Daarnaast zijn er nu bouwactiviteiten waardoor bijvoorbeeld de stoep (deels) ontbreekt.

Velthuizen: “Totaal onlogisch, niet te begrijpen voor een verkeersdeelnemer. In Waalwijk is net zo’n kruising; daar keuren een verkeerspsycholoog en een vertegenwoordiger van de fietsersbond de situatie af en bestempelen deze als zeer onduidelijk en gevaarlijk. Kan ons college de daar bedachte oplossingen wellicht toepassen in Renkum?”