GB is grootste partij!

Inwoners, dank voor al jullie stemmen! Team GB is super trots op de verkiezingsuitslag. We pakken onze verantwoordelijkheid en gaan voor jullie aan de slag.
 
Daniëlle van Bentem sprak woensdagavond 16 maart in het gemeentehuis deze woorden:
 
“We schrijven geschiedenis vanavond! Nog nooit in de historie van Renkum is een lokale partij de grootste geworden bij de verkiezingen. En we hebben het gewoon gedaan! En dat op onze 40-jarige verjaardag. Een mooier verjaardagscadeau hadden wij ons niet kunnen wensen.
 
Namens onze gehele fractie willen wij de inwoners van onze gemeente Renkum bedanken voor uw vertrouwen.
In tegenstelling tot de landelijke trend van versplintering van partijen, hebben wij als twee lokale partijen de koppen bij elkaar gestoken en zijn we samen verder gegaan. Dit hebben onze stemmers gewaardeerd, zo blijkt! En terecht, want met SAMEN STERK kun je het verschil maken.
 
Graag willen wij alle inwoners die gestemd hebben sowieso danken voor hun stem op welke partij dan ook. Het feit dat we mogen stemmen moeten we blijven koesteren.
Ik wil graag ons campagneteam bedanken voor hun tomeloze inzet en energie die er gestoken is in deze campagne met het thema ‘Waar je woont, moet het goed zijn’.
 
Dank ook aan onze vernieuwde en uitgebreide fractie die na het samengaan met de PRD zo lekker gaat. Ik ben trots op dit team.
Felicitaties ook aan PvdA en GroenLinks met hún winst.
 
En nu? Wat wordt het vervolg? Naar onze collega’s van de komende raad wil ik zeggen: We zien elkaar woensdag 23 maart bij het openbaar duidingsdebat, waar we jullie van harte voor uitnodigen om samen terug te kijken op deze verkiezingsuitslag, het werken naar een akkoord en nieuw college.
 
GB neemt nu – als grootste partij – de regie om vooruit te kijken naar de nieuwe politieke periode 2022 – 2026. Er liggen veel uitdagingen die we moeten oppakken. Deze willen wij samen met jullie oppakken. Ik ga ervan uit dat dit wederzijds is.
Dank allemaal voor jullie komst en geniet nog even van deze avond.”
In de lokale media is veel aandacht voor de winst van GB, hieronder een drietal  artikelen van De Gelderlander, Rijn en Veluwe en Renkum.nieuws.nl