Eerste stamgasten zijn bekend

dorpscafe 1 fotoposterRondom het thema “Toerisme in de gemeente Renkum” vindt op vrijdag 26 september het GB Dorpscafé plaats. De Burcht in Wolfheze is speciaal voor die gelegenheid ingericht als ontmoetingsplek voor inwoners van de gemeente Renkum om met elkaar van gedachten te wisselen. Hoe brengen we onze toeristische trekpleisters nog beter onder de aandacht? Tegen welke beperkingen lopen we aan, en vooral ook: welke kansen liggen er? Dat zijn vragen die zeker langs zullen komen.

Om het gesprek op gang te helpen hebben we een aantal stamgasten uitgenodigd. Zij zullen hun verhalen en ervaringen met ons delen. De stamgasten gaan nadrukkelijk geen lezing houden maar zullen ‘gewoon’ hun verhaal vertellen en het gesprék aangaan met het GB Dorpscafé. Op die manier hopen we ideeën uit te wisselen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om het toerisme nog beter op de kaart te zetten.

Vanuit Wolfheze komt stamgast Jan Aalderink: hoe zet je camping Lindenhof op de kaart, en wat is het belang van een mobiele VVV-zuil? Stamgast Joost Bleijenberg uit Oosterbeek komt graag praten over zijn initiatief om de Kneppelhout-monumenten op te knappen en te onderhouden. Molenaar Erik van Ark schuift als derde stamgast aan om te vertellen over de manier waarop de promotie rondom de Renkumse molen is geregeld. En waarom dat succesvol is. Vanuit ‘Renkum Leeft’ en kasteel Doorwerth kunnen we ook nog twee stamgasten verwachten.

Al met al dus een volle bak. Vanuit verschillende achtergronden zal het toerisme in onze gemeente onder de loep worden genomen.

Dorpspraat die er toe doet! Praat u met ons mee?