Coalitiegesprekken verder zónder GB

GemeenteBelangen (GB) wordt niet betrokken bij de vervolggesprekken om tot een coalitie te komen. Dat werd vrijdag 6 april in het gemeentehuis bekendgemaakt door de informateur. GroenLinks geeft de voorkeur aan het onderzoeken van een Renkumse coalitie samen met PvdA, D66 en VVD.

“De fractie van GemeenteBelangen is teleurgesteld dat we nu niet worden meegenomen in de onderhandelingen. We zijn bij de verkiezingen gegroeid en de tweede partij van onze gemeente geworden. In onze ogen een duidelijke beloning van inwoners voor de afgelopen vier jaar dat GB in de coalitie als lokale partij haar verantwoordelijkheden heeft genomen.”

aldus Daniëlle van Bentem, fractievoorzitter van GB.

“We wensen de partijen veel succes bij het opstellen van een coalitieakkoord; GB is benieuwd naar de lokale invulling van thema’s als leefbare dorpen, een gezonde financiële positie, duurzaamheid en de organisatie van zorg voor inwoners. GB staat nog steeds open voor elk gesprek om mee te werken aan een stabiele en representatieve coalitie waarin de belangen van onze inwoners de komende jaren worden gediend.”

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018 ten opzichte van 2014.