‘De vereniging spreekt’ bij tweede GB Dorpscafé

DC 16 januariRondom het thema “De vereniging spreekt” vindt op vrijdag 16 januari het tweede GB Dorpscafé plaats. De foyer van Lebret in Oosterbeek is dan speciaal voor die gelegenheid ingericht als ontmoetingsplek voor inwoners van de gemeente Renkum om met elkaar van gedachten te wisselen. Hoe organiseren moderne verenigingen zich, welke samenwerking wordt opgezocht? Hoe kijken we aan tegen de verschillende mini-maatschappijen, die verenigingen in feite zijn. En vooral: wat kunnen we daarvan leren? Welke rol vervult een vereniging in onze veranderende maatschappij, hoe gaan we met de tijd mee? Hoe vind en bind je leden en vrijwilligers? Dat zijn vragen die zeker langs zullen komen.

Om het gesprek op gang te helpen hebben we een aantal stamgasten uit ons lokale verenigingsleven uitgenodigd. Sport, muziek en cultuur komen zeker aan bod. De stamgasten zullen hun verenigingen laten spreken, en verhalen en ervaringen met ons delen. Op die manier hopen we ideeën uit te wisselen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om het verenigingsleven in onze dorpen ook in de toekomst te laten bloeien.

GemeenteBelangen nodigt iedereen uit om mee te komen praten in Lebret in Oosterbeek, Lebretweg 51. Vanaf 19.30 uur gaat GB Dorpscafé open. Het thema wordt besproken van 20.00 tot 22.00 uur. Dit initiatief is ook te volgen via www.gbdorpscafe.nl en op Twitter via @GBDorpscafe.

De inwoner centraal bij GB Dorpscafé

GemeenteBelangen vindt het belangrijk om te weten hoe de inwoners van onze zes dorpen over verschillende thema’s denken. Daarom werken wij doorlopend aan onze zichtbaarheid in de gemeente. Wij staan dus ook buiten verkiezingstijd midden in de Renkumse samenleving onder andere met het GB Dorpscafé.

In steeds een ander dorp richten we een ontmoetingsplek in die  laagdrempelig is en toegankelijk voor alle inwoners.  Een plek om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en waar we aan de hand van een thema met elkaar van gedachten kunnen wisselen. In een ontspannen sfeer en  onder het genot van een hapje en een drankje.

Het GB Dorpscafé is nadrukkelijk niet een lezing in een zaal met toehoorders,  maar juist een levendig gesprek in de gezellige sfeer van een café met dorpspraat die er toe doet.