Tuin de Lage Oorsprong kan eindelijk verder

Het bestemmingsplan van  Tuin de Lage Oorsprong is in de raadsvergadering van januari unaniem aangenomen. GemeenteBelangen heeft dit initiatief van inwoners altijd gesteund en is tevreden met deze belangrijke stap vooruit.

Het initiatief past bij de speerpunten van GB om toerisme verder te ontwikkelen en inwoners ruimte te geven om daar aan bij te dragen.

Fractievoorzitter Danielle van Bentem verwoordde het zo:

“Wij zijn trots op dit inwoner-initiatief; trots op deze mooi ontwikkelde tuin op één van de landgoederen die onze gemeente rijk is; en trots op de bezoekers die de tuin naar Oosterbeek trekt. Dus ja, ga zo door met dit mooie initiatief!”

 

GemeenteBelangen benadrukte dat de communicatie vanuit de gemeente naar inwoners die bezorgd aan de bel trekken over de plannen van de Lage Oorsprong écht beter moet; de verantwoordelijke wethouder Verstand beaamde dat. Ook de initiatiefnemers van de Tuin hebben de verantwoordelijkheid om op een open manier met de omwonenden in gesprek te blijven.

De Gelderlander 27-01-2017

De verkeersveiligheid rondom de Tuin is een groot zorgpunt voor GB. Ons pleidooi om direct voortvarend en creatief de problematiek van het parkeren aan te pakken vond helaas geen enkel gehoor bij de wethouder. Wij blijven  dit punt kritisch volgen, ook in samenhang met het ontsluiten van de omliggende landgoederen. Wordt vervolgd dus.