Terugblik raadsvergadering 25 juni

raad 25 juni 2014Gisterenavond was alweer de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Er stonden een aantal belangrijke punten op de agenda. 

Allereerst de Munninghoflaan. Dit plan, waar wij tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan tegen hebben gestemd, kent eigenlijk alleen verliezers. Doordat toentertijd een krappe raadsmeerderheid voor stemde is een onherstelbaar probleem ontstaan. Dat betreuren wij ten zeerste. Helaas waren er volgens ons geen reële opties om het tij te keren zonder maatschappelijk onaanvaardbare bedragen hieraan uit te geven. De teleurstelling van de omwonenden begrijpen wij maar al te goed en dat men voor dat begrip niets koopt helaas ook. Laat dit een les voor de toekomst zijn zodat een dergelijke situatie niet meer ontstaat. De buurt altijd op tijd betrekken bij plannen en beloftes nakomen is het minste wat een gemeente moet doen.

Ook de voorjaarsnota werd deze raadsvergadering behandeld. Er zijn zeker een aantal op en aanmerkingen bij te plaatsen (en dat hebben we ook gedaan tijdens de raadsvergadering), maar over het algemeen zit het stuk goed in elkaar. Dank daarvoor aan het college.


Verder werd een lang gekoesterde wens van OVC’85 en ook van onze fractie in vervulling gebracht. Er komt kunstgras voor de voetbal in Oosterbeek! Gefeliciteerd OVC’85 en dank voor jullie inzet voor dit project.

De eerstvolgende raadsvergadering is in september, maar veel zaken gaan natuurlijk gewoon door.
Toch willen we iedereen (alvast) een fijne vakantie wensen!