Sport verbindt

[vc_row][vc_column][dfd_heading subtitle=”” module_animation=”transition.expandIn” delimiter_settings=”delimiter_style:solid|delimiter_width:80|delimiter_height:1″ undefined=”” title_font_options=”tag:h2″ subtitle_font_options=”tag:div”]Heelsum[/dfd_heading][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De gemeente Renkum kent een bloeiend verenigingsleven.

“In de tijd van toenemende individualisering zijn verenigingen de plaats waar inwoners op ongedwongen wijze vrijwillig bij elkaar komen”, zegt raadslid Frank Huizinga: “Wij vinden hierin juist ook de sportverenigingen heel belangrijk. Omdat ze een bijdrage leveren aan plezier, sociale samenhang, welzijn en gezondheid. Je mag het belang van sporten niet onderschatten. Het NOC*NSF stelt dat sport een middel én een doel is voor een kerngezonde samenleving. Het zorgt bovendien voor betere prestaties op school bij de jongeren.”

Moderne en duurzame sport-accommodaties zijn nodig om zoveel mogelijk inwoners veilig en uitdagend te kunnen laten sporten. Investeren in gymzalen, kleedkamers, velden, verlichting en parkeergelegenheden horen daar zeker bij. Hoe vitaler de accommodaties en de verenigingen, hoe beter.

“Een ander aandachtspunt is dat je zoveel mogelijk schooljeugd in aanraking wil laten komen met sport. Dat is gewoon goed. Je ziet hoeveel gezond plezier de Renkumse leerlingen elk jaar hebben met bijvoorbeeld het Tulptoernooi.” Aan het woord is GB-er Oswald Velthuizen, medeorganisator van de Koningsspelen in 2017 op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. “Prachtig om ruim duizend blije koppies hier op de sportvelden te zien. Het was zo’n succes dat we het in 2018 weer willen organiseren; de draaiboeken liggen klaar en met ondersteuning van vrijwilligers én het sport- en beweegteam van de gemeente moet het lukken. Ik zou het top vinden als we er een jaarlijks evenement van kunnen maken”.

Moderne en duurzame sport-accommodaties zijn nodig om zoveel mogelijk inwoners veilig en uitdagend te kunnen laten sporten.

Frank vult aan: “De Konings-spelen laten mooi zien hoe verbindend een sportief evenement dus kan zijn. Je brengt inwoners, leerlingen, scholen, vereningen én gemeente bij elkaar om samen een onvergetelijke dag neer te zetten. En ja, met GB willen we dat de gemeente dit soort initiatieven omarmt en ondersteunt met soepele vergunningen en een helder beleid. Want dat verdienen onze sportende inwoners. En dat zijn er veel en worden er steeds meer.”[/vc_column_text][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][dfd_single_image image=”23047″ tutorials=””][/vc_column][/vc_row]