Formatie afgerond: 3 wethouders aan de slag met ‘Renkum in bloei’

De formatie in Renkum is afgerond. Afspraken over tien speerpunten en visie voor de komende vier jaar zijn vastgelegd en de portefeuilles zijn verdeeld over de burgemeester en de drie beoogde wethouders. De plannen worden 18 mei gepresenteerd aan inwoners en aan de gemeenteraad.

Danielle van Bentem: “De afgelopen weken is keihard gewerkt aan een collegeperspectief en ik ben ontzettend trots dat wij woensdag aan alle inwoners onze plannen mogen presenteren. Er liggen grote uitdagingen voor ons waar ik als nieuw beoogd wethouder mee aan de slag ga. Samen met de PvdA en Groen Links is gekozen voor een boeiend en bloeiend perspectief waarbij we verantwoordelijkheid willen geven en nemen. Ik sta te popelen om te beginnen en om samen met inwoners onze zes dorpen nog mooier te maken. Want waar je woont, daar moet het goed zijn.”

Persbericht gemeente Renkum over presentatie collegeperspectief 

De nieuwe raad is al geïnstalleerd, en nu staat een nieuw college ook op het punt van beginnen: GemeenteBelangen, GroenLinks en de PvdA slaan de handen ineen voor de komende vier jaar. Het collegeperspectief, met de naam ‘Renkum in bloei’ ligt klaar. Komende woensdagmiddag 18 mei presenteren die partijen de plannen op een toepasselijke locatie: aan het eind van het bloeiende Azalealaantje op Landgoed Duno in Heveadorp.

Over het perspectief ‘Renkum in bloei’ zeggen de lijsttrekkers het volgende: “Onze mooie gemeente kent grote opgaven. Denk aan betaalbaar wonen voor iedereen, de klimaattransitie, de constante druk op onze inkomsten en op de ambtelijke organisatie, en de veranderende vraag vanuit de samenleving hoe we met elkaar om willen gaan. Dit alles vraagt om een helder, aantrekkelijk perspectief voor de toekomst. In het collegeperspectief ‘Renkum in bloei’ presenteren we dit aan u en gaan hier graag met u over in gesprek.”

Op woensdagmiddag 18 mei om 13.00 zullen de partijen een korte toelichting geven op de tien focuspunten van de komende vier jaar. Beoogd wethouders Daniëlle van Bentem (Gemeentebelangen), Joa Maouche (GroenLinks) en Marinka Mulder (PvdA) stellen zich tijdens de bijeenkomst nader voor. U bent van harte uitgenodigd, iedereen is welkom. Er is vooral gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Voor een kopje koffie en thee wordt gezorgd.

Collegeperspectief en portefeuilleverdeling

Hieronder het collegeperspectief in vogelvlucht, klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave. Lees het volledige  collegeperspectief en de portefeuilles via Renkum in bloei en Portefeuilleverdeling Burgemeester en Wethouders