GemeenteBelangen start glasvezel campagne

glasvezelEen van de prioriteiten in het verkiezingsprogramma 2014 van GemeenteBelangen was de aanleg van glasvezel in de gemeente Renkum. Vele huishoudens zijn in Nederland al aangesloten op een glasvezelnetwerk. Zij hebben een kwalitatief hoge internetverbinding met de snelheid van het licht en onbegrensde mogelijkheden voor nieuwe manieren van communicatie. Een must ook voor bepaalde bedrijven. In vergelijking met ons omringende gemeenten scoren wij slecht op de beschikbaarheid van deze snelle manier van internet. Al jaren wordt er gepraat over dit onderwerp, maar er is nog steeds niet tot aanleg overgegaan.

“Om het vestigingsklimaat voor ondernemers en gemak voor inwoners te verbeteren is het van belang dat hier iets aan gebeurt”, stelt fractievoorzitter Danielle van Bentem van GemeenteBelangen
“Wij vinden de noodzaak hoog om dit zo snel mogelijk in Renkum te realiseren. Daarom nemen wij het  initiatief tot de internetsite www.renkumopglasvezel.nl . Met deze site willen we aandacht vragen voor dit onderwerp, animo voor de aanleg van glasvezel peilen en een centrale plek organiseren waar inwoners en ondernemers zich kunnen melden” vervolgt ze.

Tevens stelt GemeenteBelangen, samen met D66, VVD en GroenLinks vragen* aan het college, omdat de partijen verschillende signalen van ondernemers heeft ontvangen die sterk behoefte hebben aan sneller internet. De trage verbindingen zorgen ervoor dat stilstand in deze ontwikkelingen achteruitgang is en dat een vertrek uit onze gemeente voor deze ondernemers een reële optie is geworden.

 

*Vragen zijn te vinden in de bijlage.

Klik hier voor de vragen van GemeenteBelangen, D66, VVD en GroenLinks over aanleg glasvezel aan college