Dorpsverhalen vertellen

[vc_row][vc_column][dfd_heading subtitle=”Renkum” module_animation=”transition.expandIn” delimiter_settings=”delimiter_style:solid|delimiter_width:80|delimiter_height:1″ undefined=”” title_font_options=”tag:h2″ subtitle_font_options=”tag:div”]Devi van Hellesem[/dfd_heading][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ze duikt op bij veel evenementen in onze gemeente, pen en papier in de aanslag.

Sinds kort ook met een microfoon en cameraman bij zich in de buurt. De goedlachse journaliste Devi van Hellesem schrijft en interviewt voor Renkum.Nieuws en Veluwe-Zoom in Beeld. “Ik houd ervan om verhalen te vertellen. Er leeft zoveel in deze dorpen, ik kom eigenlijk tijd tekort”, antwoordt Devi op de vraag wat haar drijfveer is. “Én ik wil met dit werk weer financieel onafhankelijk worden. Dat is me nu eindelijk gelukt. Een lange en ingewikkelde weg, maar met hulp en doorzetten ben ik in 2018 toch echt uit de bijstand gekomen.”

Willem Postma #23 ondersteunt met zijn organisatie SamenZP, mensen die voor zichzelf willen beginnen. “Als je vanuit de bijstand zelfstandig aan de slag wilt, loop je tegen een wirwar van regels aan. Een gemeente kan star óf soepel omgaan met de ingewikkelde wet- en regelgeving.”

Inwoners centraal, niemand staat aan de kant. Bij GemeenteBelangen telt de menselijke maat. Wij willen ondersteuning naar behoefte, waarbij de persoonlijke omstandigheden van de inwoners centraal staan. En ga juist ook uit van kansen en denk niet in beperkingen. GB vindt heldere communicatie en duidelijke afspraken tussen gemeente en de inwoner een vereiste.

“Die starheid heb ik aan den lijve ondervonden”, vertelt Devi. “Nadat ik lange tijd was uitgeschakeld door een chronische ziekte vond ik het tijd om weer aan de slag te gaan. Ik weet wat ik wél kan.” Dat botste blijkbaar met de manier waarop de gemeente de regels toepast. Ruim een jaar heeft Devi geknokt om weer te kunnen werken, zonder ingewikkelde eisen die de gemeente stelde. “Er waren echt momenten dat ik wilde opgeven. Door de hulp die ik kreeg van SamenZP heb ik kunnen doorzetten én mijn kracht laten zien. Met succes.”

Devi is heel stellig: “Het is heel frustrerend als je energie moet stoppen in administratieve discussies en niet als klant wordt gezien. Begeleiding door een partij als SamenZP heeft er bij mij toe geleid dat er ineens wel werd geluisterd. Voor mij is duidelijk geworden dat je hulp moet durven accepteren. Laat mensen toe in je leven die vertrouwen geven en zet hun kennis en ervaring in.”[/vc_column_text][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][dfd_single_image image=”23040″ tutorials=””][/vc_column][/vc_row]