GB Dorpscafé 27 maart: ‘Onderneem met elkaar’

Op vrijdag 27 maart  vindt het derde GB Dorpscafé plaats bij ‘De Heren van Baer’ in Renkum.  GemeenteBelangen gaat rondom het thema ‘Onderneem met elkaar’ in gesprek met ondernemers en inwoners. Om het gesprek op gang te helpen zijn ondernemende stamgasten uitgenodigd. De stamgasten delen hun verhalen en ervaringen met elkaar en alle bezoekers. Op die manier worden ideeën uitgewisseld en verrijkt om de winkelstraten ook in de toekomst te laten bloeien: onderneem met elkaar.

Onderneem met elkaar_PNG

De eerste stamgast is hoogleraar Cor Molenaar, specialist op het gebied van retail en internetmarketing. Zijn visie op de Renkumse ‘winkelende dorpen’ zal inspirerend zijn en zeker de noodzaak van actie aantonen:  “zonder toegevoegde waarde verdwijn je. Mét heb je een toekomst”. Cor publiceerde in februari zijn nieuwste boek ‘Kijken, Kijken, Anders Kopen’ waarin hij ingaat op de veranderingen die de huidige maatschappij verstoren. Uit Doorwerth deelt Ben Berendsen van The Read Shop zijn ervaringen over zijn boeken- en kantoorartikelenwinkel. Ben volgde zijn hart en stapte ruim een jaar geleden in het avontuur om een eigen winkel te runnen. Wat is zijn geheim? De derde stamgast is Jan-Paul Fros van PUURKoffie; hij verhaalt met passie over zijn kleine en gezellige espressobar in Oosterbeek. Welke dromen en visie heeft deze ‘barista’ en op welke manier ‘raakt’ hij zijn klanten? Uit Renkum komt de vierde stamgast, Mariëlle Bakker, die vorig najaar modezaak By Bakker opende in de Dorpsstraat. Zij heeft haar winkel gecombineerd met een webshop en een naaiatelier, om klanten extra service te bieden. En ze heeft meer ideeën over klantbeleving én over ondernemers die elkaar versterken.

Met passie en focus inspelen op veranderende klantbehoefte

Er zijn veel vragen rondom de malaise in de dorpse winkelstraten. Welke rol hebben winkeliers, ondernemersverenigingen, gemeente en eigenaren van winkelruimten? Speelt het veranderende gedrag van de consument een rol? Welke relatie is er met leegstand in onze winkelstraten en teruglopende omzet? Op welke manier kunnen betrokken partijen samenwerken om het tij te keren? Zijn de economische recessie en het winkelen via internet wel de enige reden van de lastige tijden voor de winkeliers en ondernemers in onze dorpen? Al deze vragen komen zeker aan bod in dit Dorpscafé.

GemeenteBelangen nodigt ondernemers en inwoners uit om mee te komen praten in  ‘De Heren van Baer’, Molenweg 2 in Renkum. Vanaf 20.00 uur gaat GB Dorpscafé open. Het thema wordt besproken van 20.15 tot 22.00 uur. Dit initiatief is ook te volgen via www.gbdorpscafe.nl en op Twitter via @GBDorpscafe.

De inwoner centraal bij GB Dorpscafé

GemeenteBelangen vindt het belangrijk om te weten hoe de inwoners van onze zes dorpen over verschillende thema’s denken. Daarom werken wij doorlopend aan onze zichtbaarheid in de gemeente. Wij staan dus ook buiten verkiezingstijd midden in de Renkumse samenleving onder andere met het GB Dorpscafé.

In steeds een ander dorp richten we een ontmoetingsplek in die  laagdrempelig is en toegankelijk voor alle inwoners.  Een plek om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en waar we aan de hand van een thema met elkaar van gedachten kunnen wisselen. In een ontspannen sfeer en  onder het genot van een hapje en een drankje.

Het GB Dorpscafé is nadrukkelijk niet een lezing in een zaal met toehoorders,  maar juist een levendig gesprek in de gezellige sfeer van een café met dorpspraat die er toe doet.