Winkel van Sinkel

[vc_row][vc_column][dfd_heading subtitle=”” module_animation=”transition.expandIn” delimiter_settings=”delimiter_style:solid|delimiter_width:80|delimiter_height:1″ undefined=”” title_font_options=”tag:h2″ subtitle_font_options=”tag:div”]Wolfheze[/dfd_heading][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

In het monumentale stations-gebouw van Wolfheze zit een bijzondere dorpswinkel.

Een kleine supermarkt met héél veel artikelen, een PostNL afhaalpunt en een cafetaria. Zaterdagochtend, vier dames op stevige wandelschoenen rekenen hun koffie af bij de toonbank en gaan het Klompenpad lopen dat bijna voor de deur van de stationswinkel begint.

“Wandelaars zijn vaak vroeg hier in het dorp. Als De Tijd nog dicht is kunnen ze hier terecht voor een bakkie”, vertelt Michel van Aggelen met een brede glimlach. Ruim zes jaar geleden werd hij door zijn broer Ronny getipt dat deze winkel een nieuwe eigenaar zocht. “Ik ben het avontuur hier aangegaan en heb het erg naar m’n zin.”

Een bloeiende lokale economie heeft volgens GemeenteBelangen behoefte aan een overheid die zorgt voor minder regels, goede dienstverlening en vooral ruimte om te ondernemen. Wij willen ruimte om te veranderen van een gemeente met een verbodsbeleid naar een gemeente met een uitnodigingsbeleid. Dat is een helder signaal: Renkum staat open voor nieuwe ideeën van ondernemers, zzp-ers, winkeliers, bedrijven en pandeigenaren. Volgens GB is dit een noodzakelijk antwoord op het veranderende consumentengedrag en draagt het bij aan nieuwe impulsen om onze dorpscentra levendig te houden.

De stationswinkel draagt bij aan het levendig houden van het dorp. Het is een soort minieconomie op een beperkt aantal vierkante meters. Het assortiment is afgestemd op wat de klant wil. Michel: “Geloof me, er loopt hier van alles naar binnen. Bewoners en werknemers van ProPersona of het Schild, vanuit het dorp zelf en toeristen. Hier gebeurt van alles, ik hoor en zie wat er in het dorp leeft. De klant is hier koning en het is aan mij om in de winkel alles in goede banen te leiden. Laat mij hier maar ondernemen en m’n ding doen!”[/vc_column_text][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”50″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][dfd_single_image image=”23042″ tutorials=””][/vc_column][/vc_row]