Stamgasten van GB Dorpscafé “de vereniging spreekt”

Rondom het thema “De vereniging spreekt” vindt op vrijdag 16 januari het tweede GB Dorpscafé plaats in de foyer van Lebret in Oosterbeek. Hoe organiseren moderne verenigingen zich, welke samenwerking wordt opgezocht? Hoe kijken we aan tegen de verschillende mini-maatschappijen, die verenigingen in feite zijn. En vooral: wat kunnen we daarvan leren? Welke rol vervult een vereniging in onze veranderende maatschappij, hoe gaan we met de tijd mee? Hoe vindt en bindt je leden en vrijwilligers? Dat zijn vragen die zeker langs zullen komen.

Om het gesprek op gang te helpen zijn stamgasten uit ons lokale verenigingsleven uitgenodigd. De stamgasten laten de verenigingen spreken, en delen hun verhalen en ervaringen met elkaar en alle gasten. Op die manier worden ideeën uitgewisseld en verrijkt om het verenigingsleven in onze dorpen ook in de toekomst te laten bloeien.

dorpspraatVoorzitter Jirka Fransen van voetbalvereniging Wodanseck deelt ervaringen over het zelfstandig beheren en onderhouden van hun sportfaciliteiten in Wolfheze. Het bestuur van de Renkumse scoutingvereniging Emmagroep laat de jeugdige en sociaal-maatschappelijke kant van het verenigingsleven zien. Voorzitter Godert Walre de Bordes van tennisvereniging Duno uit Doorwerth vertelt hoe je leden vindt en bindt, én hoe je de gezelligste vereniging van de gemeente wordt. En uit Oosterbeek komt Tom van Es, die ervaringsdeskundige is in het besturen en adviseren van verenigingen en stichtingen.

GemeenteBelangen nodigt iedereen uit om mee te komen praten in Lebret in Oosterbeek, Lebretweg 51. Vanaf 19.30 uur gaat GB Dorpscafé open. Het thema wordt besproken van 20.00 tot 22.00 uur. Dit initiatief is ook te volgen via www.gbdorpscafe.nl en op Twitter via @GBDorpscafe.