RondomRenkum: ‘bundel toeristische krachten’

Donderdag 6 oktober 2016 was er in Kasteel Doorwerth een bijeenkomst over ‘Toerisme in de gemeente Renkum’. De avond was een gezamenlijk initiatief van Stichting Exploitatie Renkumse Molen en Stichting Renkums Beekdal en met name bedoeld voor organisaties en ondernemers die actief zijn binnen de toerismesector in onze gemeente. Zo’n vijftig belanghebbenden bespraken aan de hand van een aantal thema’s het onderwerp toerisme.

Namens GemeenteBelangen was Arthur van Hees aanwezig en hoorde veel informatieve en inspirerende gesprekken.  Arthur: “Mooi dat geleerde lessen werden gedeeld, bijvoorbeeld om buiten je eigen grenzen te kijken. Beveel elkaar aan, gun elkaar in plaats van alleen je eigen toeristische ding te doen. Geven en samenwerken loont. Ook de gemeente kan en moet daar een rol in spelen.”

2016106_rondomrenkum-toerismeEen van de conclusies was het opzetten van een centrale website met  een agenda van alle activiteiten en bezienswaardigheden in de verschillende dorpen. Daarmee bereik je niet alleen toeristen maar ook onze inwoners.

Arthur: “Er werd terecht opgemerkt dat inwoners zelf de mooie plekken in onze gemeente niet allemaal weten te vinden. Hoe kunnen ze dan toeristische ambassadeurs worden van onze gemeente..?”

De bijeenkomst werd positief afgesloten en wij blijven de ontwikkelingen zeker volgen. De organisatoren, verenigd onder de naam RondomRenkum, heeft een uitgebreid verslag op haar website gezet: https://rondomrenkum.wordpress.com/nieuws/

Een van de speerpunten van GemeenteBelangen is: “Ruimte voor ontwikkeling van toerisme en recreatie. GB wil onze gemeente meer op de toeristische kaart zetten met een duidelijke promotie en passende voorzieningen waarbij ondernemers en overheid samenwerken.” Eerder besteedden we hier aandacht aan in ons GB Dorpscafé ‘Toerisme op de kaart, ontdek onze dorpen’