Hulpdienst Voor Elkaar onderscheiden

Op donderdag 30 november ontving de vrijwillige Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) de nationaal erkende “Goed Geregeld” kwaliteitsonderscheiding uit handen van wethouder Hermine van den Berg. Bestuursvoorzitter Hans Cornelisse kreeg het certificaat bij een bijeenkomst in de Burcht in Wolfheze.

Vrijwilligersorganisatie HVE in de gemeente Renkum biedt hulp voor inwoners zoals klusjes in huis en in de tuin, boodschappen doen, autovervoer en begeleiding naar arts en ziekenhuis. De veelal oudere inwoners weten de Hulpdienst steeds beter te vinden.

Hermine van den Berg: “HVE speelt een belangrijke rol waar het gaat om hulp voor onze inwoners . De gemeente Renkum vertrouwt op de invulling die deze organisatie geeft aan hulp voor degenen die
daar om vragen. HVE houdt bijvoorbeeld de ’telefooncirkel’ in stand.”

Hulpvragen komen per telefoon bij een telefoonwacht binnen. Deze vraagt door en brengt dan de juiste vrijwilliger met de cliënt in contact of als dat niet kan verwijst door naar een geschikte andere organisatie. Veelal in overleg met het Sociaal Team en Renkum voor Elkaar en organisaties in het Netwerk voor Vrijwilligers.

Hermine van den Berg: “Dit is een heel krachtige organisatie die dit kwaliteitscertificaat met trots weer vier jaar lang mag voeren. Al deze vrijwilligers zetten zich belangenloos in voor andere inwoners. HVE neemt haar taken zeer serieus en is een betrouwbare solide organisatie. Fantastisch dat we in onze veranderende zorgwereld zo’n toppers hebben die inwoners helpen.”

Het aantal hulpvragen is in de laatste jaren sterk toegenomen van 250 tot nu meer dan
2200. De 60 HVE vrijwilligers voelen zich betrokken en zetten zich graag in voor vervoer,
klusjes uitvoeren en samen met de cliënten boodschappen doen.

Meer informatie: http://www.hulpdienstvoorelkaar.nl