GB trekt de dorpen in met ‘de Stem van Renkum’

Op vrijdag 13 oktober gaan we weer in gesprek met inwoners en ondernemers in het GB Dorpscafé. De hoofdvraag is heel duidelijk: bij welke onderwerpen is politieke aandacht veel meer gewenst of zelfs noodzakelijk? Waar lopen inwoners keer op keer tegenaan en wanneer voelen ondernemers zich niet gehoord? Maken we voldoende gebruik van elkaars kennis en expertise of werken we juist volledig langs elkaar heen? En welke rol ligt er dus voor de lokale politiek? Al deze vragen komen zeker aan bod in dit Dorpscafé.

De stem van Renkum

Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem: “het Dorpscafé is een lekker informeel concept waardoor er makkelijker met elkaar wordt gesproken. We moeten veel meer gebruik maken van de kennis die in onze dorpen zit. Daarom trekken we met Team GB letterlijk de dorpen in en luisteren naar ‘de stem van Renkum’. Andersom wil ik ook inwoners oproepen om vaker dan eens in de vier jaar hun stem te laten horen.”

Kennis en ervaring uit dorpen gebruiken

Om het gesprek op gang te helpen nodigt GemeenteBelangen stamgasten uit die in het Dorpscafé hun verhalen en ervaringen delen. In dit 7e Dorpscafé zijn ook stamgasten aanwezig die in eerdere edities spraken over toerisme, ondernemen en verenigingen.

Daniëlle van Bentem: “door het combineren van al die kennis hopen we nog sneller en beter ideeën uit te wisselen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om aan een prettigere leefomgeving te werken. Dit levert waardevolle informatie op die we als politieke partij meenemen. Voor Team GB is het directe contact met inwoners, verenigingen en ondernemers onontbeerlijk om te weten wat  er leeft en welke behoeftes er zijn.”

GemeenteBelangen nodigt inwoners uit om vrijdag 13 oktober hun stem te laten horen en mee te komen praten in ontmoetingscentrum De Kreek, Weverstraat 24 te Oosterbeek. Vanaf 19.30 uur gaat GB Dorpscafé open. Het thema wordt besproken van 20.00 tot 22.00 uur. Via de site www.gbdorpscafe.nl is dit initiatief ook te volgen.